Vakufska banka donirala sredstva za Roditeljsku kuću

Vakufska banka donirala sredstva za Roditeljsku kuću

Vakufska banka je bila dio velike priče koju je Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBIH“ u saradnji sa NTV Hayat organizovalo za Roditeljsku kuću u Sarajevu.

Naime, Hayat TV je organizovala donatorsku večer za ovo Udruženje na kojoj je prisustvovala i izvršna direktorica Vakufske banke, Elma Zukić, te u ime Banke uručila donaciju za spas roditeljske kuće.

„Vakufska banka, kao društveno odgovorna kompanija, prepoznala je značaj ovog projekta i pridružila se pozivu Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH“ i TV Hayat, te donirala sredstva za Roditeljsku kuću koja je od nemjerljive koristi za djecu oboljelu od raka i njihove porodice.“ izjavila je Elma Zukić, izvršni direktor Vakufske banke.

Projekat je započet sa ciljem podizanja svijesti o važnosti Roditeljske kuće, s nastojanjem da se pronađe sistemsko rješenje za njeno finansiranje i opstanak.

Vakufska banka će i u narednom periodu izdvajati sredstva koja su od koristi za zajednicu, sa posebnim osvrtom na pomoć djeci, te udruženjima i osobama kojima je pomoć potrebna.