Vakufska banka će šest mjeseci pomagati rad roditeljske kuće u Sarajevu!

Vakufska banka će šest mjeseci pomagati rad roditeljske kuće u Sarajevu!

Jučer je u Roditeljskoj kući (udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“) obilježen početak saradnje sa Vakufskom bankom u okviru koje će Banka tokom narednih šest mjeseci finansijski pomagati rad ove humane ustanove.

Ovom prilikom upriličena je i zabava za djecu iz Roditeljske kuće, a za dobru atmosferu pobrinula se Vakuba Buba, simpatična pčelica (maskota) Vakufske banke, kao i jedan od omiljenih dječijih zabavljača, animator Šašavko.

Pored pjesme, igre i oslikavanja lica, priređena je i zdrava zakuska te poseban poklon za svako dijete, a formiran je i Vakuba dječiji kutak sa namještajem za igru.

Druženju je prisustvovao i član Uprave Vakufske banke, Adnan Bogunić, kao i direktor Roditeljske kuće Fikret Kubat.

„Zaista je bilo lijepo jučer. Djeca su se potpuno opustila, a posebno su ih razveselili pokloni koje im je donijela Vakuba Buba. Veoma smo zahvalni i sretni što je Vakufska banka postala naš partner i dobrotvor u misiji obezbjeđivanja podrške oboljeloj djeci i njihovim roditeljima“, kazao je Kubat. 

Poznata po društveno odgovornom poslovanju, Vakufska banka je i ovoga puta pokazala veliko srce upućujući pomoć i podršku onima kojima je to najpotrebnije. Više o prozvodima i uslugama Vakufske banke pronađite na web stranici www.vakuba.ba