Vakufska banka je ponosni sponzor projekta Sportske igre mladih!

Vakufska banka je ponosni sponzor projekta Sportske igre mladih!

Sportske igre mladih su manifestacija koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da u mjesecu maju, junu, julu i avgustu učestvuju u profesionalno organiziranim takmičenjima u 10 sportova (mali nogomet/fudbal, ulična košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pijesku, tenis, stoni tenis, atletika, šah i igra «između dvije vatre»). Održavaju se već 22 godine i najmasovnija su sportska manifestacija u Evropi sa preko 1.500.000 učesnika. Poseban doprinos Igrama daju Ambasadori kao što su: Sir David Richards (Predsjednik Engleske Premier lige), Predrag Mijatović, Jose Mourinho, David Beckham, Sven Göran Eriksson, Franz Beckenbauer, Ivica Osim, Edin Džeko, Vedad Ibišević, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Džanan Musa, Luka Modrić, i dr.

Izuzetna nam je čast što je naša kompanija u 2019. godini postala sponzor Sportskih igara mladih i što imamo priliku pružiti podršku mladima koji su učestvovali u Igrama i razvoju sporta kao bitnom segmentu zdravog načina življenja.

Nakon više od 100 dana takmičenja u 38 bh. gradova te više 50.000 učesnika, devete Sportske igre mladih u Bosni i Hercegovini, završene su dodjelom medalja za finaliste.

Finalisti su prije dodjele medalja imali priliku posjetiti i glavni grad Bosne i Hercegovine ali i Olimpijski muzej u Sarajevu. Svi prisutni su u dvorani Mojmilo, na dodjeli medalja imali priliku odgledati finalnu utakmicu u Vakufska banka UNIFIED Cupu u nogometu, gdje su se djevojčice i dječaci sa i bez poteškoća zajedno u timovima borili za titulu najboljih u našoj državi. 

Medalje najboljima uručili su Ambasador SAD-a u Bosni i Hercegovini Eric Nelson, direktorica Američke misije za međunarodni razvoj USAID, Nancy J. Eslick, predsjednik Olimpijskog komiteta u BiH, prof.dr Izet Rađo, direktor direkcije BH Telecom u Sarajevu Kemal Avdagić, direktor marketinga kompanije Perutnina Ptuj u BiH Almir Hodžić, direktor Vakufske banke u Bosni i Hercegovini Denis Čivgin, Maja Đozo ispred kompanije Toyota, Ambasador Igara i predsjednik KSBIH, Mirza Teletović i veliki prijatelj Igara, Amel Tuka.

 


U 2019. godini medalje su otputovale u Tuzlu, Banoviće, Zenicu, Bratunac, Tešanj, Zavidoviće, Brčko, Sarajevo, Vlasenicu, Gradačac, Jablanicu, Ljuboviju, a pobjednici ovogodišnjih Igara predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom finalu Igara u Splitu koje će se održati 18. do 22. augusta gdje će naši mali reprezentativci odmjeriti snage sa dječacima i djevojčicama iz Srbije i Hrvatske. 

Mališani iz svih krajeva Bosne i Hercegovine su u ranim jutarnjim satima krenuli svojim kućama, sretni, rasplesani, nasmijani i sa pregršt lijepih uspomena, a svi su u iščekivanju naredne jubilarne godine Igara.

Čestitke svim takmičarima na učešću i pobjednicima na osvojenim medaljama.